SINTERKLAAS KOMT AAN IN DIEREN

 

DIEREN – Zaterdag 24 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Dieren. Vanaf 13.00 uur worden de Goedheiligman en zijn Pieten binnengehaald aan ‘t Veer bij de IJssel. Wethouder Marc Budel heet hem welkom namens de gemeente Rheden.

Het water in de IJssel staat dit jaar extreem laag en dat maakt het ontvangstcomité toch wel een beetje nerveus. Wat betekent dit voor de intocht? Kan Sinterklaas dit jaar wel aankomen? Zaterdag aan de IJssel zal duidelijk worden hoe Sinterklaas dit heeft opgelost. Zeker is dat hij aankomt en dat het een mooi feestje wordt. Er wordt weer gezongen en gedanst met muziek van de Spankerense muziekvereniging Wilhelmina.
Vanaf de IJssel gaat de Sint met zijn gevolg door de Kruisstraat, Spoorstraat en Wilhelminaweg naar Winkelcentrum Dieren. Hier wordt het feest voortgezet. Tot 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. Zo is er een pietenparcours uitgezet, mede mogelijk gemaakt door lokale verenigingen, waar kinderen hun pietendiploma kunnen halen. Er is de hele middag Sinterklaasmuziek, de Pieten zijn in de winkels en op het plein te vinden en natuurlijk is Sinterklaas erbij.