ANTON PIECK FESTIVAL 14 DECEMBER

Zaterdag 14 december van 12.00 tot 18.00 uur  houden we ons eerste Anton Pieck Festval in Dieren
14 december sneeuwt het nostalgie in Dieren! 

Zaterdag 14 december zal het centrum van Dieren omgetoverd worden tot een oudhollands wintertafereel, met de eerste editie van het Anton Pieck Festival!

Winkelcentrum Dieren, Rhedelijk Cultureel, praktijkschool de Tender en Hogeschool Saxion hebben de handen ineen geslagen om het publiek te trakteren op een warme, winterse kerstervaring in de stijl van kunstenaar Anton Pieck; nostalgisch en sprookjesachtig!

Wij nodigen je uit om je zaterdag 14 december te laten ondersneeuwen door nostalgische gezelligheid uit het begin van de twintigste eeuw. Kom luisteren naar de optredende koren en musici, die je op de muziek meevoeren naar kerstdagen van weleer. Kom je heerlijk opwarmen bij een vuurtje met warme chocolademelk en poffertjes of een kop erwtensoep. Zweef rondjes boven hartje Dieren in de zweefmolen, vergaap je aan de kostuums van de figuranten en de sprookjesfiguren die rondlopen op het plein.

Onze stadsomroeper roept alle kinderen in de regio op om ook vooral naar het Callunaplein te komen. Durf jij mee te doen aan een spannende vossenjacht? Of ben je net zo’n goede tekenaar als meneer Pieck en doe je mee aan de kleurwedstrijd?

Ga terug in de tijd met oudhollandse spelletjes en eet je buikje vol aan snoepgoed naar eeuwenoud recept.

Maak een ritje met de postkoets.

Het Anton Pieck festival is een belevenis voor jong en oud, voor iedereen die zin heeft in ouderwetse gezelligheid en activiteiten in de stijl van een uniek stukje erfgoed dat mede mogelijk is gemaakt door gemeente Rheden en Cultuurfonds Gelderland. Vanaf 12.00 uur starten we de Dierense winter.

Tot dan!